Дачна їжа
Літо в самому розпалі, і батьки з дітьми всі вихідні проводять на природі чи на дачі. Не можна забувати, що на свіжому повітрі швидко прокидається апетит.
Літо в самому розпалі, і батьки з дітьми всі вихідні проводять на природі чи на дачі. Волею-неволею їм доводиться стикатися з такими труднощами, як забезпечення їх дозвілля. Діти є діти, і вони не можуть весь час поливати квіточки, рвати траву і збирати ягідки. Їм необхідні рухливі ігри і смачна, поживна їжа. Не можна забувати, що на свіжому повітрі швидко прокидається апетит.
А що може бути смачніше гарячого соковитого м'яса, приготованого на мангалі? Тим більше що приготування шашлику, відволікатиме дітей ще на якийсь час від рутини: доведеться зібрати дрова, подавати шампури, стелить скатертину, розставляти тарілки і тільки потім їсти смакоту. І навіть якщо мама не особливо сильна в заготівлі м'яса і трохи пересолила його, на природі, після важкого робочого дня, все буде дуже смачним. А якщо в магазині "все для дачі" знайти казанок, то можна зварити справжню юшку або шурпу (суп з дичини). Правда для приготування цих страв, татові з братом доведеться заздалегідь потурбуватися.
Ось кілька простих рецептів приготування цієї смакоти.
Отже, готуємо шашлик. М'ясо натираємо сіллю, перчимо, потім замочуємо в суміші майонезу і соку лимона (можна і самі шкурки залишати). Пролежати так воно повинне десь 3-4 години, але якщо залишите на всю ніч - ще краще. І все, потім насаживаете на шампури і прожариваете над вугіллям, поступово повертаючи, можна і в барбекюшніци покласти. Коли придбає апетитний золотистий відтінок - пора їсти.
Вуха. Чистимо та миємо рибку (якщо готуєте з покупної риби, то віддайте перевагу річкової). Ставимо її варитися в казанку на сітку або підвішуємо, це вже у кого яка конструкція. Додаємо те, що знайдемо на грядках - картопля, морква, зелень. Причому, зелені повинно бути багато, а всього мало. Не забудьте посолити і поперчити на смак.
Шурпа. Це найбільш екзотичне з усіх цих страв, хоча, у кого батьки мисливці - знають про нього не з чуток. Тут покупної качечкою не відбудешся, потрібна саме дичину. Після общипування, чищення та миття, поміщаємо її в казанок і на вогонь. Коли покипить півгодини, додаємо крупно нарізані квадратиками моркву і картоплю, цибулю, помідор, часник, болгарський перець (якщо є - його не обов'язково), трохи томатної пасти, сіль і варимо до готовності. Виходить дуже смачно, але будьте готові до того, що цей супчик дуже жирний (за дичини). Але зі звичайного м'яса він не вийде таким наваристим і апетитним.
Приємного апетиту і гарного відпочинку.
Схожі статті:
Спільна рибалка - Що може бути краще сімейного відпочинку біля води... А якщо тато ще й любитель посидіти з вудкою на березі... Маса приємних вражень у цьому випадку забезпечена.
Маленький садівник - Ваша дитина вже підросла і активно цікавиться всім, що його оточує. Йому цікаво все, що роблять тато і мама.