Паска сирна. Рецепт без випічки
![]() |
Сирна ПаскаБез випічки |
Сирна паска - традиційне блюдо, що готується один раз в році, на Христове Воскресіння. Оригінальна форма великодня - усічена піраміда, що символізує Гріб Господній. Традиційно, вона розбірна і виготовляється з дерева. Така форма називається - пасочница. В наші дні для приготування паски часто використовують інший посуд. У нашому рецепті ми використали звичайне сито.
Без випічки
Сирна паска
Спосіб приготування:
- Сир протерти через сито.
- Додати розм'якшене вершкове масло, його можна також протерти через сито. Все перемішати.
- Яйця збити з цукром і ваніллю.
- Влити яєчну суміш вершки і поставити на повільний вогонь. Помішуючи, довести до кипіння і ще хвилинку - до загустіння.
- Влити яєчно-вершкову суміш у сирну масу.
- Додати подрібнених волоських горіхів, родзинок і нарізаного маленькими шматочками кураги. Перемішати.
- Приготувати миску, в миску поставити сито. Застелити сито марлею в два рази, щоб частина марлі звисало. Вилити сирну суміш в сито і накрити залишилася зверху марлею.
- Покласти на верх чайне блюдце і поставити під прес. В якості вантажу ми використовували дволітрову банку з водою.
- В такому стані поставити все в холодильник на 11 годин. Протягом цих годин частина зайвої рідини повинна стікати з сита в миску.
- Вийняти великдень з сита через марлю, перевернути і прикрасити порізаними шматочками кураги і родзинками.
При використанні фотографії активне посилання обов'язкове.