Паска сирна. Рецепт без випічки

рецепт сирної паски

Сирна Паска

Без випічки
Склад: 1 кг. сиру, 200 мл вершків, 200 гр. вершкового масла, 3 яйця, 1 ч. л. ваніліну, 150 гр. цукру, 100 гр. волоських горіхів, 100 гр. родзинок, 100 гр. кураги.
Для прикраси: родзинки, курага.

Сирна паска - традиційне блюдо, що готується один раз в році, на Христове Воскресіння. Оригінальна форма великодня - усічена піраміда, що символізує Гріб Господній. Традиційно, вона розбірна і виготовляється з дерева. Така форма називається - пасочница. В наші дні для приготування паски часто використовують інший посуд. У нашому рецепті ми використали звичайне сито.

 

Без випічки

Всі рецепти без випічки >>>

 

000.jpg

 

Сирна паска

Спосіб приготування:

 

  • Сир протерти через сито.

 

0011.jpg

 

  • Додати розм'якшене вершкове масло, його можна також протерти через сито. Все перемішати.
  • Яйця збити з цукром і ваніллю.
  • Влити яєчну суміш вершки і поставити на повільний вогонь. Помішуючи, довести до кипіння і ще хвилинку - до загустіння.

 

0011.jpg

 

  • Влити яєчно-вершкову суміш у сирну масу.
  • Додати подрібнених волоських горіхів, родзинок і нарізаного маленькими шматочками кураги. Перемішати.

 

0011.jpg

 

  • Приготувати миску, в миску поставити сито. Застелити сито марлею в два рази, щоб частина марлі звисало. Вилити сирну суміш в сито і накрити залишилася зверху марлею.
  • Покласти на верх чайне блюдце і поставити під прес. В якості вантажу ми використовували дволітрову банку з водою.
  • В такому стані поставити все в холодильник на 11 годин. Протягом цих годин частина зайвої рідини повинна стікати з сита в миску.

 

0011.jpg

 

  • Вийняти великдень з сита через марлю, перевернути і прикрасити порізаними шматочками кураги і родзинками.

 

0011.jpg

 

При використанні фотографії активне посилання обов'язкове.