Бджілки на салаті

Одним з безвідмовних способів прикрасити будь-який салат є оливки.

 

Готуючись до свята, господині часто шукають новий цікавий рецепт салату, закуски або гарніру, так поступово у них створюється поварена книга, де зібрано кращі рецепти салатів і всього іншого. Одним з безвідмовних способів прикрасити будь-який салат є оливки.

 

Беремо рецепт будь-якого салату, припустимо такий:

  • селера
  • кунжут
  • яблуко
  • сир Тофу
  • майонез

 

Стебла селери, після очищення від прожилок, тонко ріжемо. Яблуко чистимо від шкірки і теж ріжемо. Сир натираємо на тертці. Всі перчимо, солимо, трохи кунжуту і майонез.
Прикраси робимо таким чином:

  • три зелені оливки
  • дві чорні оливки
  • чотири стеблинки зеленого лука
  • листя салату
  • листя китайського салату
  • два помідора

 

2 зелені й чорні оливки розрізаємо на 3 кільця кожну, збираємо тулуб бджілки, чергуючи гуртки. Решту зелену оливку ріжемо на 2 частини - це будуть голови бджілок. З цибулі робимо по 2 усика кожної бджілку. Крильця робимо з китайського салату, для цього вирізаємо невеликі кружечки або овали і вставляємо їх під бджілку. Зелений салат, чергуючи з шматочками помідора, прикрашаємо салат по краях, а посередині садимо бджіл.
Ось і все, приємного апетиту.

 

Інші думки:
Прості рецепти - Прості страви для початківців кулінарів. Без випічки і ножа. Так просто, що навіть трирічна дитина зможе нагодувати всю сім'ю. Рецепти для дітей.


Рубрики: З особистого досвіду, корисні статті
Теги:
2011, Серпень, 30