Корисні продукти при вагітності
Якими продуктами варто зміцнювати організм майбутньої мами? Що вибрати і чому віддати перевагу?
Лікар-гінеколог місцевої поліклініки або фахівець, який буде здійснювати ведення вагітності, схожі в одному. Вони всі радять бути уважною до свого здоров'я, уникати фізичних навантажень і харчуватися за двох. За двох - це, до речі, не означає, що замість однієї тарілки борщу, Вам настійно рекомендують навернути дві. Маленький другий ротик вимагає зовсім небагато - вітаміни в достатку, поживні елементи, білок і кальцій. Розглянемо найпопулярніші продукти, які допоможуть заповнити недолік будівельних матеріалів для майбутнього організму.
Перше - апельсиновий сік. Його плюси - це багатство вітаміном С і фолієвою кислотою. До того ж такий сік допомагає знизити кров'яний тиск. Мінус - це висока алергійність і знову ж - тиск. Якщо воно у Вас низький - вживати цей напій не варто. Друге - банани і інжир. Це просто скарб. Вам, безумовно, повинні сподобатися ці солодкі і приємні на смак джерела калію, волокон, кальцію і заліза.
Так само відмінним джерелом кальцію під час вагітності буде брокколі. До того ж крім цього, такий вид капусти багатий вітаміном С і фолієвою кислотою. Потушкуйте, обсмажте, приготуйте на пару - головне постарайтеся зберегти максимум вітамінів та поживних елементів. І, звичайно ж фаворит за джерелом білка і кальцію - йогурт. На відміну від свого побратима молока він краще засвоюється, а від кефіру - не викликає надмірного газоутворення. Йогурт вибирати краще натуральний, без додавання хімічних присмаків і консервантів.