Рецепти здорового харчування для самих маленьких

Рецепти для самих маленьких   Незаперечним є той факт, що найкраще харчування для новонародженого - грудне молоко. Але ось проходить 4-5 місяців, і цей корисний натуральний продукт вже не в змозі повністю забезпечити потреби зростаючого організму у вітамінах і мікроелементах. Це час для першого прикорму.

 

Ви нарешті можете побалувати підрослого малюка фруктовими або овочевими пюре і кашки. Так, для першого знайомства з «дорослою» їжею ідеально підійдуть яблука, груші, кабачки або картопля - для них характерний вкрай низький ризик виникнення алергії. Що стосується круп, то традиційно найбільш підходящими для першого прикорму є гречка і рис.

Головне правило - пюре і кашки для самих маленьких повинні складатися з одного компонента, щоб легше було відстежити негативну реакцію на який-небудь продукт.

І ще - якщо ви готуєте їжу малюкові самостійно, слідкуйте за високою якістю вихідних інгредієнтів.

 

З 7-8 місяців поступово урізноманітніть раціон крихітки сиром і кефіром. У цьому ж віці можна сміливо знайомити його з хлібом (до 1,5 років краще використовувати вироби з борошна вищого гатунку) і яєчним жовтком. Якщо грудне вигодовування припинилося, починайте додавати в їжу малюка трохи рослинного і вершкового масла, які забезпечують організм необхідними жирами. А ось з сіллю і цукром почекати.

 

рецепт з кукурудзяних паличок
Тістечка з кукурудзяних паличок
  До року дитина вже знайома з багатьма видами продуктів, і всі зміни в раціоні, в основному, пов'язані з його розширенням і різноманітністю. Так, наприклад, маляті вже можна спробувати сметану і солодощі в невеликих кількостях. Однак до їжі з дорослого столу ШКТ дитини ще не готовий, тому існують спеціальні рецепты салатів для самих маленьких. Вони включають в себе свіжі фрукти, овочі і ягоди, щоденна потреба в яких у дитини 1-3 років становить 120 грам.

 

Побалувати маленького гурмана овочевим супчиком можна вже після року, а ось з м'ясними та рибними краще почекати до 3-х років. Новогодние рецепти для малюків включають в себе, в основному, фрукти, ягоди, крупи, на основі яких легко приготувати святковий пудинг. Що стосується магазинних солодощів, то тут кращі зефір і пастила без додавання барвників.

І наостанок - такі продукти, як ковбасні вироби, газовані напої, майонез, кетчуп і деякі інші не варто пропонувати дошкільнику навіть у мінімальних кількостях. Вони і для дорослого організму не корисні, а про їх шкоду для дитячого здоров'я і говорити нічого.

 

Схожі статті:
Прості рецепти для початківців кулінарів - Як навчити дітей готувати? Дуже просто - доручіть йому самі прості у приготуванні страви.
Тістечка "Шоколадні їжачки" - Десерт (тістечка) для дитячої вечірки чи дитячого дня народження. До процесу готування можна залучати дітей - головоломка просте печиво, заважати згущене молоко, ліпити кульки, їжаків, вставляти оченята.