Секрети приготування смачної каші

Секрети приготування смачної кашіПрикорм кашами малюків починають у віці декількох місяців. Найбільш часто самих маленьких членів сім'ї починають привчати до дорослого.

 

Згідно з російським прислів'ям, каша - це «другий хліб». Блюдо, яке міцно увійшло в повсякденне життя кожного з нас, може бути оригінальним і смачним. Але для того, щоб здивувати самих маленьких гурманів захопливим запах манної каші, необхідно вивчити всі секрети приготування одного з найбільш традиційних російських страв.

 

Як відомо, у кожної господині є свої таємниці. Про те, як краще готувати одну з найулюбленіших на Русі ласощів, не припиняються суперечки ні на хвилину. Однозначної відповіді на питання початківців господарок не існує. Так, більш «м'яка» і однорідна суміш підійде для малюків у випадку, якщо перший прикорм каша. Більш твердий рис воліють юні шанувальники традиційної японської кухні.

 

Турботливі мами добре знають, що розварені зерна злаків у молоці смачніше, ніж страва, приготована на воді. Крім того, улюбленими багатьма маленькими гурманами видами «гарніру» до традиційних російських страв є сухофрукти, мед або варення.

Прикорм кашами малюків починають у віці декількох місяців. Найбільш часто самих маленьких членів сім'ї починають привчати до дорослого столу з рису. Для того, щоб крупа краще разваривалась уважні мами спочатку проварюють рис у воді і тільки після цього додають гаряче молоко.

 

Для того, щоб споконвічно російська страва не пригорає, використовують посуд з товстим дном. Перед термічною обробкою крупу слід ретельно просеить і промити. Вода видаляє з поверхні зерен жир і крохмаль. Підготовлену крупу засипають у киплячу солону воду і варять на слабкому вогні до готовності. Потім ласощі відкидають на друшляк і промивають під струменем гарячої води. В якості заправки використовується масло, варення або джем.

 

В'язкі смаколики готують на молоці або суміші молока з водою. Готовність страви визначається з разваренности зерен, а також по тому, наскільки довго манка або пшонка не розпливається по тарілці. Чим більш рідким повинно бути гостину, тим більше кількість рідини використовують при приготуванні ласощі.

На основі круп також готують супи і фаршировані перці, млинці або рулети. Крім того, з манки виходять смачні десерти. Широке застосування традиційних круп зобов'язує дбайливих мама уважно вивчати все «кулінарні секрети. А нагородою за терпіння і численні експерименти стануть щасливі і вдячні посмішки самих маленьких гурманів.

 

Схожі статті:
Найоригінальніші подарунки для дітей - Ті, хто хоч якось пов'язаний з дітьми, чи це дитина, дитина подруги або друга, або племінник, чудово знають, наскільки важко часом вибрати подарунок, який би запам'ятався надовго.
Каша на сніданок - Перед тим як вирушити в дитячий сад або школу малюки поглинають смачну, приготовану мамою дуже корисну кашку.


Рубрики: Краса і здоров'я, корисні статті
Теги:
2012, Квітень, 11