Поради з миловаріння
![]() |
Перед тим як почати свій майстер клас по милу, гарненько зважте всі за і проти. Подумайте, чи готові ви вплутатися в цю справу, чи буде у вас для цього достатньо вільного часу і терпіння. |
Перед тим як почати свій майстер клас по милу, гарненько зважте всі за і проти. Подумайте, чи готові ви вплутатися в цю справу, чи буде у вас для цього достатньо вільного часу і терпіння.
Якщо ж ви твердо вирішили йти до кінця, тоді заздалегідь виберіть рецепт мила яке хочете приготувати. Після вибору рецепта, підготуйте всі необхідні інгредієнти і інструмент, так як потім, уже в процесі варіння, у вас просто може не вистачити часу знайти все це, тому що іноді, мило схоплюється дуже швидко. Крім цього, необхідно чітко уявляти собі Ваше майбутнє мило, тобто, який у нього буде запах, якого вона буде кольору і форми.
От коли ви все це представили, можна приступати до роботи. У процесі свого першого майстер клас по милу, дуже важливо не переборщити з тим чи іншим інгредієнтом. Так наприклад, якщо додати занадто багато барвника в ваше мило, то при використанні її, у вас на раковині будуть залишатися сліди фарби. А якщо переборщити з ароматизатором, таким як ефірні масла, то наше мило ризикує вийти сильно пахне, і використання такого мила не буде приносити Вам радість.
Як мильної основи можна використовувати звичайне дитяче мило, яке можна купити в будь-якому магазині. А щоб воно плавилося краще і швидше, в нього можна додати що-небудь солодко, наприклад цукор або банально мед. А щоб воно не кришилося при нарізці, можна додати в нього трохи гліцерину, приблизно 1 чайну ложечку на сто грам Вашого продукту. Як правило, мило виготовлене з такої підстави готове до застосування відразу ж після висихання.
Дуже часто буває так, що після розливу нашого мила по формочках, на поверхні мила з'являються бульбашки, це робить зовнішній вигляд нашого мило не таким красивим, як хотілося б. В такому випадку, можна заздалегідь приготувати розчин спирту, налити його в распрыскиватель і побризкати їм на нашу милу, поверхню мила стане рівною і гладкою.
Для того, щоб мило краще діставалося форм, точно так само як і будь-яка випічка, краще всього форму заздалегідь змастити будь-яким рослинним маслом, у цьому випадку ми не ризикуємо зіпсувати форму нашого мила. Якщо ж мило заливається в одну велику форму, а потім нам необхідно його розрізати, то зробити це можна звичайним кухонним ножем, заздалегідь нагріваючи його під струмені гарячої води і протерши рушником.
Якщо в процесі приготування нашого мило було додано занадто багато рідини, то в результаті наше мило вийти м'яким і разваливающимся, тому потрібно чітко дотримуватися пропорції. Якщо ви будете строго дотримуватися рецепту і всіх наших порад, то ваш перший майстер клас по милу закінчитися для вас успіхом і ви зможете побалувати себе і ваших друзів ніжним і запашним милом власного приготування.
Олександр
Схожі статті:
Ванна кімната для дитини -Про те, що для дитини необхідна дитячі меблі - знають всі, але на цьому, як правило, створення комфортних умов для маленької людини в загальній квартирі або в будинку закінчуються.
Розфарбовуємо особи. Дитячий аквагрим - Чудові фарби для карнавалів та дитячих вечірок. Аквагрим на водній основі - безпечний для дітей, прекрасно лягає на шкіру і дуже добре змивається водою з милом