Тонкі вафлі

Всім дітям подобаються тонкі домашні вафлі, які готують їх бабусі. Практично у кожної з них свої особливі рецепти.

 

Всім дітям подобаються тонкі домашні вафлі, які готують їх бабусі. Практично у кожної з них свої особливі рецепти.
Про те, наскільки популярні вафлі у світі, говорить бурхливо протікає свято День Вафель. Сьогодні при випічці смачних ніздрюватих печива використовується спеціальна сковорода, саме день винаходу цього інструменту, що полегшує працю бабусь (мам) кондитерів, і пристосовують до свята.

 

Про історію походження вафель

Рецептів вафель безліч, деякі прості домашні рецепти знають буквально все, інші відомі тільки фахівцям археологам, які прочитали унікальні тексти на єгипетському та грецькою мовами.

 

Тонке пекли печиво ще до столу стародавніх фараонів і в Елладі, звідси простежується ланцюжок походження чудового кондитерського продукту. Від греків багато рецептызамечательного десерту перейняли римляни, а потім вже в середні століття німці і чехи, голландці та англійці.

 

Прижилося німецька назва «Waffel», воно позначає комірку у рамці з бджолиними сотами. Такий відбиток форми. Деякі історичні джерела забирають у єгиптян і греків пальму першості і вказують на їх німецьке походження. Можна повірити в це тільки в тій частині, що у німців тонкі домашні вафлі з XVII століття стали більш популярними впростом народі. Їх на вулицях середньовічних міст продавали гарячими. До цього представники царських кровей їли вафлі протягом багатьох століть і притому навіть до нашої ери.

 

59.JPG

 

Вафельні інгредієнти

Деякі з кулінари зберігають свої прості домашні рецепти в найсуворішому секреті. Звичайні інгредієнти відомі багатьом, це:
- борошно,
- молочні продукти або цільне молоко,
- французькі дріжджі,
- горіхи,
- яйця,
- фрукти,
- сода,
- розпушувачі,
- цукор,
- сіль,
- вода та ін.

Під іншим у цьому списку можуть бути ароматизатори та найрізноманітніші смакові добавки.

 

Класичне вафельне тісто і процедура випічки

Для приготування класичного вафельного тіста потрібно підготувати інгредієнти в наступній кількості:
- борошно (просеянная) - 1,5 скл.,
- розпушувач - 2 ч. л.,
- сіль - 1 ч. л.,
- цукор - 1 ст. л.,
- яйце - 1 шт.,
- молоко - 1 скл.,
- масло (розтоплене) - 5 ч. л. та інше в невеликій кількості, що визначається досвідченим шляхом, що власне і є секретною частиною домашніх рецептів.

 

Перші чотири компоненти названого списку змішуються. Жовток яйця збивається і змішується з маслом і молоком, суміш змішується з підготовленою борошном. Все грунтовно перемішують, практично готовий склад обережно додають збитий білок.

Вафельниця розжарюється, змащується маслом, на неї виливається тісто, яке має розподілитися рівним шаром. Кришка закривається і залишається дочекатися кінця процесу випічки.

 

Схожі статті:

Виховання дітей - дошкільників: про вседозволеність і обмеженнях. -Встановлюючи обмеження у поведінці дітей, батьки повинні розуміти тонку грань між тим, що дозволено і покаранням за порушення меж дозволеного.
Як налагодити стосунки з дитиною? - Іноді трапляється так, що батьки не знаходять спільної мови зі своїм малюком. З часом відносини з ним стають сильно зіпсувалися, і дорослі ламають голову над тим, як повернути в родину мир і злагоду.