Дріжджова радість
Яка дитина не любить смачні, ароматні булочки з чаєм, компотом чи молоком?
Яка дитина не любить смачні, ароматні булочки з чаєм, компотом чи молоком? Та що там дитина, дорослі теж не проти поласувати такою смакотою. Так який же рецепт вибрати для своїх сластьон? Беремо звичайний дріжджове тісто рецепт і робимо чудові пампушки.
Нам знадобляться:
5 яєць
1 пачка вершкового масла (маргарину)
25г дріжджів,
1,5 склянки цукру,
1 склянку молока,
0,5 склянки сметани,
сіль,
борошно - скільки піде.
Масло повинно бути обов'язково розм'якшеним (не розтопленим), а інші інгредієнти теплими. Спочатку розводимо дріжджі у воді. Даємо їм трохи постояти. Інше змішуємо, додаємо дріжджі і борошно. Збивати тісто треба довго, у кілька етапів, щоб воно було пишним і повітряним. В якості начинки можете брати що завгодно: ягоди, гриби, картоплю, м'ясний фарш і т. д. Хоча, без начинки вони теж виходять дуже смачні.
Можна і малюків залучити до приготування булочок. Запропонуйте їм прикрасити їх якимись візерунками або навіть самим зліпити ляльку, їжачка або ведмедика - це вже на що у нього фантазії вистачить. Якщо будете випікати в формочках - віддайте перевагу силіконовим, чавунним або з жароміцного скла, а ось від тефлонові краще відмовитися, якщо тільки ви не боїтеся нагодувати дитину булочкою з тефлоновим крихтою на поверхні.
Булочки готові - пора піч і насолоджуватися неповторним смаком. Приємного апетиту.
Схожі статті:
Різдвяне печиво- Рецепти печива, випічка
Склад: 225г. борошна, 1/2 чайної ложки кориці та імбиру, 100г. масла, 100г. цукрової пудри, 1 ст. л. молока. Для прикраси: 10 кольорових льодяників, тонка тасьма або срібна нитка.
Ялинка. Печиво на Новий рік - Новорічний пісочне печиво у вигляді ялинки можна вживати не тільки за призначенням, але і прикрасити ними справжню святкову ялинку.