Готуємо деруни

Готуємо деруни А коли сім'я, наївшись драніков, каже кулінару «спасибі», майбутній стратег приймають рішення відкрити свій власний ресторан. Срстав: Картопля - 4 шт. Яйце - 1 шт. Борошно - 2 ст. ложки.Сіль - за смаком. Рослинне масло.

 

 

Мами чомусь думають, що їхні сини майбутні стратеги і автомобілісти, купуючи їм солдатиків і машинки. А чи пробували ви готувати зі своїми маленькими чоловіками? Це дуже захоплюючий процес, як для самого маленького кулінара, так і для вас. Після спільного приготування нехитрого страви мами дізнаються синів з іншого боку. Саме легке, але ситне блюдо - картопляні деруни.

 

При їх приготуванні хлопчаки проходять цей курс молодого бійця - від чищення картоплі і до неабиякої сервірування.

 

003.jpg
У мами з сином все буквально горить у руках.

 

005.jpg
Чищення картоплі викликає трепет - мама стискає хлоп'ячу долоньку з ножем руці і вчить чистити неслухняні бульби. А терка - зовсім підступна істота. Картоплини вискакують з пальчиків, але син вперто продовжує розпочате.

 

0071.jpg
Захоплення у кухаря з'являється при змішуванні картопляних стружок з сирими яйцями. Маса прилипає до пальчикам і видає смішні звуки. А питання: «Мамо, а в мене виходить?» - звучить кожні п'ять хвилин. "Не зовсім", - подумаєте ви, але скажете: "Звичайно, синку..." - Похвала важлива для малюка.

 

006.jpg
Підрум'янення драніков на сковороді приймається з захопленням.

 

001.jpg
Вони шиплять і вже смачно пахнуть, хлопці хочуть їх спробувати, але стримують бажання - адже вони тепер повинні нагодувати тата!

 

004.jpg
А коли сім'я, наївшись драніков, каже кулінару «спасибі», майбутній стратег приймають рішення відкрити свій власний ресторан.

 

Готуємо деруни
Рецепт: Картопля - 4 шт. Яйце - 1 шт. Борошно - 2 ст. ложки.Сіль - за смаком. Рослинне масло.
Послідовність: Картоплю почистити, помити, натерти на крупній тертці, віджати сік, додати яйця, борошно, сіль і перемішати. На гарячу сковорідку налити олію і викласти ложкою «оладки». Як підрум'яняться - перевернути. Деруни подають гарячими зі сметаною.
Автор: Ніконова Ірина Олександрівна

 

Схожі статті:


Яєчня "Серце"
- Склад: Яйця, сосиски, сіль, олія для смаження.
Для прикраси: листя салату, болгарський перець, зелена цибуля.
Смажені сосиски. Їжачки - Склад: сосиски, рослинне масло.
Для прикраси: овочі, зелень.


Рубрики: Рецепти, другі страви
2012, Липень, 4