Расгулла. Рецепти східних солодощів
![]() |
Расгулла / RasgullaРецепти десертів |
Расгулла - східна солодкість, традиційне індійське блюдо. Робиться з домашнього сиру та цукрового сиропу. Сам процес приготування не трудомісткий, і не довгий. Єдино, що готові вони будуть тільки через 8 годин, так як повинні настоятися і просочитися. Але якщо ви приготуєте сирні кульки ввечері, то на сніданок їх можна вже буде продегустувати.
Спосіб приготування:
- З свіжого молока слід приготувати сир, або, як він називається в індії на мові хінді - панір.
- Виливаємо в каструлю молоко і доводимо до кипіння. Після того, як молоко закипіло, робимо менше вогник і поступово, помішуючи, вливаємо 2 ст. ложки лимонного соку. Молоко почне згортатися, що нам потрібно. Через 1-2 хвилини, коли сир буде готовий - зливаємо все наше молоко в сито, проложенное марлею. Сироватка стече, а сирок залишиться. Тепер сир в ситі і в марлі промиваємо в теплій проточній воді, вичавлюємо і відкладаємо в сторону.
- Тепер готуємо сироп. У каструлю наливаємо 4,5 чашки води і висипаємо 1,5 чашки цукру. Ставимо на вогонь.
- Поки сироп готується - повертаємося до нашого сиру. Всю цю масу, яка у нас вийшла (не бійтеся, що мало - так і повинно бути) гарненько замішуємо, до отримання однорідної тістоподібної маси. Поділяємо на 9-10 частин і катаємо у долонях кульки, завбільшки з невеликий волоський горіх. Постарайтеся, щоб кульки були рівними, без тріщин.
- Поки ви ліпили кульки, сироп повинен був приготуватися. Тепер у киплячий сироп акуратно викладаємо наші кульки, закриваємо кришкою і варимо 10-15 хвилин. Прослідкуйте, щоб при укладання кульок в каструлю, вони там плавали вільно, так як після варіння вони розбухнуть в 2-3 рази.
- Кульки поварили, виловили ополоником з каструлі в миску, залили тим же сиропом, остудили і прибрали в холодильник на 3-4 години або на ніч.
- При подачі на стіл, расгуллу виловити з сиропу і покласти в тарілку.
В індії, такий сир називають зовсім не сиром, а домашнім сиром.
Ви можете подивитися відео приготування цієї східній солодощі.
На смак, дуже специфічне блюдо, хоча в Індії вважається, мало не самим поширеним десертом. Смак сиру, практично не відчувається. Дуже соковиті, такі соковиті, що коли кусаєш - сироп тече по руках. Якщо чесно, нагадує білу пористу хлібну масу, замочену в цукровій воді. В Індії расгулу наполягають на різних сиропах, рідкому варення, додають спеції. Якщо буду наступного разу готувати, спробую настояти на солодкому молоці або на тій же сироватці.
Сироватку не виливайте, її можна використовувати в народних засобах краси, в народній косметиці або в приготуванні інших кулінарних страв. Наприклад, для оладок і млинців. Є кілька рецептів приготування напоїв на основі сироватки, які по корисним властивостям і смаколики ні чим не відрізняються від актимеля, але набагато дешевше.
Багато це блюдо Rasgulla, переводячи на російську називають расгула, рассгулла і навіть расагула.
Схожі рецепти:
Сирна паска. - Ще один рецепт, який можна зробити з домашнього сиру. Все таки російські страви смачніше.
Сирно-сметанний торт до сніданку - Дуже смачний торт з сиру без випічки.