Полуниця, малина і ожина в дитячому харчуванні

Такі ягоди як малина, ожина і всіма улюблена полуниця теж необхідні в харчуванні маляти. Адже вони не тільки дуже смачні, але й корисні.

 

Зазвичай ці ягоди ми вживаємо окремо від інших продуктів. І забуваємо, що з них можна приготувати безліч різноманітних і смачних страв, такі як киселі, компоти, пюре та муси. Які діти просто обожнюють. А додавання ягід у кашки і молочні продукти зробить блюдо набагато смачніше.

 

Звичайно, в ягодах відсутні жири і білки, але вітамінів і мінеральних речовин у них предостатньо. Приміром, в полуниці міститься велика кількість вітаміну С і фолієвої кислоти. Причому вміст фолієвої кислоти набагато більше, ніж у малині та винограді. Чи знаєте ви, що в п'яти ягідки полунички кількість вітаміну С міститься стільки, скільки в одному апельсині.

 

Щоденне вживання полуниці зміцнює імунітет. До того ж полуниця володіє протизапальними і антибактеріальними властивостями. Тому її широко використовують для лікування простудних захворювань.

 

Незважаючи на всі корисні властивості полуниці, дітям молодше двох років давати полуницю не рекомендується. Так як ця ягода є дуже сильним алергеном. Почніть пригощати малюка цією смачною ягодою з однієї, двох штучок, поступово збільшуючи їх кількість.

 

Навіть якщо малюк звик до полуниці, не варто давати йому надто велику кількість ягід. Надлишок ягід також може викликати алергію.

 

Ягода малина містить у собі вітамін С і фолієву кислоту. Крім того в ній велику кількість клітковини і пектину. Всі ми знаємо, що малина добре допомагає при застуді та грипі. Вона покращує апетит, діє як знеболюючі та жарознижувальні. До того ж, поліпшує діяльність кишечника і шлунка. Дітки люблять, як свіжу малину, так і у вигляді варення. Але ви можете додавати ягоду і у всілякі страви.

 

Олена


Рубрики: Краса і здоров'я, корисні статті
Теги:
2011, Червень, 8